Logo
tirsdag, april 14th, 2009

Den Blå Avis a/s bliver opkøbt af eBay

Category:

D. 6 oktober blev som mange af jer nok ved, Den Blå Avis a/s http://da.wikipedia.org/wiki/Den_bl%C3%A5_avis solgt til det amerikanske eBay.

eBay er en kæmpe virksomhed som har beskæftiget sig med online industrien siden september 1995 http://en.wikipedia.org/wiki/Ebay , eBay startede ud med auktioner og er det koncept hele eBay koncernen er bygget op omkring.

I dag har eBay tre grene i deres organisation, hvori Den Blå Avis hører ind under den gren der hedder eBay Classified, hvor der ligger andre virksomheder såsom:

– Marktplaats

– Kijiji

– Gumtree

Hele den gren beskæftiger sig med classified, altså rubrikannoncer ala. http://www.dba.dk/.

Det at blive opkøbt som dansk virksomhed, af en amerikansk internetgigant som eBay, er uffatelig spænende. De har så meget erfaring indenfor internet verdenen, så man som virksomhed kan lære rigtig rigtig meget.
Noget af det første eBay gik ind og gjorde ved www.dba.dk , var at gøre det gratis at benytte som bruger/sælger. eBay har den erfaring at ALT, hvad der forhindre en handel, er en hæmsko for brugerne/succes. Du kan have et nok så fint et site, nok så fin en forretnings ide og virksomhed, men alt hvad der forhindre en handel, giver færre brugere. Den Blå Avis var et af Danmarks største site med lidt over 900 unikke brugere om måneden, da det blev opkøbt d. 6. oktober af eBay. eBay’s vrdering var at hvis http://www.dba.dk/ skulle hen og vækst markant mere, så blev der nødt til at skulle ændres nogle ting.

Så det første de gjorde var at fjerne en af Den Blå Avis’s største indtægtskiler (hele forretnings ideen) betaling for synlige kontaktoplysninger.. Og ja, det var rigtig mange penge at “smide ud af vinduet”, men allerede i dag hvor http://www.fdim.dk/ / http://www.gemius.dk/ har opgjort de nyeste tal fra februar måned, kan man se at http://www.dba.dk/ allerede er steget til over 1.100.000 unikke brugere på en måned, hvilken er en rigtig stor stigning for et site med en kendskabsgrad på hele 98 pct.

Så derfor, hvis du har et site hvor der er forhindringer for en handel, tænk over det, forestil dig at fjerne det, og drøm hvad og hvor meget ekstra det kan give dit site J

Der vil på sigt komme meget mere om udviklingen på Den Blå Avis efter overtagelsen af internetgiganten eBay, og selvfølgelig en masse gode fif til hvordan man f.eks. kan drive et godt internetsite..

Er der noget i godt kunne tænke jer at hører noget mere om, eller ønsker at få uddybet er i meget velkommen til at tage kontakt til mig på skype: Mallerlarsen eller via min LinkedIN profil: http://www.linkedin.com/in/martinlarsendk

//Martin Larsen

2 thoughts on “Den Blå Avis a/s bliver opkøbt af eBay

  1. Efter Ebay’s overtagelse af DBA er oplysninger fra sælger gjort tilgængligt gratis, men det koster dog at få annoncerne på DBA’s bilside – og ligeledes med bilbasen.dk.
    Jeg vil mene at dette vil virke modsat end det ønskede… har bl.a. selv valgt at annoncere på bilpriser.dk istedet. Der er det rent faktisk gratis – både for køber og sælger.

  2. Der er ingen tvivl om at man selvfølgelig vil miste nogle indrykninger på dette, da ikke alle mennesker er villig til at bruge kr. 59,- på at få sin bil/båd m.v. solgt..

    Men efter kontaktoplysningerne er blevet gratis, har vores private annoncører oplevet en markant stigning i henvendelser, og dette vil kun stige med tiden.

    Og jeg vil personligt, med glæde gerne indrykke min bil for kr. 59,- da jeg selvfølgelig tjener mange flere penge på at sælge bilen privat kontra til en forhandler.

    Men der er ingen tvivl om at nogle personer vil prøve andre sites af, men de vil hurtig komme retur igen, hvis IKKE de oplever respons på deres annoncer f.eks. på http://www.bilpriser.dk (men det er jo ikke til at sige)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *