Logo
onsdag, maj 13th, 2009

DISC PersonProfil som dagligt værktøj

For jer der ikke kender til DISC:

————————————————————————-

Egenskaber
DiSC PersonProfilen er valideret på dansk og anvendt i langt over 100.000 eksemplarer i Danmark. Den findes på alle hovedsprogene og anvendes i dag i mere end 40 lande. Profilen er en selvscorende profil, der giver indsigt i egne og andres adfærdsmønstre og øget bevidsthed om egne og andres motivationsfaktorer. De 3 fortolkningstrin spænder fra de generelle adfærdsmønstre Dominans, Social indflydelse, Stabilitet og Competence til en detaljeret beskrivelse i forhold til 15 klassiske adfærdsmønstre. Se oversigt over tilgængelige sprog her

Profilen kort
DiSC PersonProfilen klarlægger personlige adfærdsmønstre. DiSC PersonProfilen beskriver styrker og svagheder ved vores adfærd i forhold til andre, og til de opgaver/udfordringer vi stilles overfor. Den giver råd til, hvilke omgivelser vi har brug for, og hvilken adfærd vi med fordel kan udvikle. Hvad DiSC PersonProfilen beskriverBaggrunden for vores adfærd.

Udfyldelse og scoring
Spørgeskema: I 28 grupper med 4 beskrivende ord vælges et ”mest” passende og et ”mindst” passende. Scoring sammenfattes i tre DiSC-grafer.

(beskrivelse taget fra http://www.discover.dk/)
————————————————————————-

DISC er et fantastisk personprofil værktøj, vi bruger det meget i hverdagen på Den Blå Avis. Det bliver primært brugt i vores salgsafdelinger, hvor vi instruere vores sælgere i at bruge det i deres salg. I rekrutteringsprocessen bruger vi det også til at afspejle hvilke personer vi har med at gøre, og om det er den type vi leder efter til jobbet.

Det handler meget om at læse den person du taler med, og afspejle hvilken person profil han er, og er han f.eks. en D profil (dominans), så er han en type der kan lige at bestemme og styre samtalen. Så handler det om at du skal guide personen i den retning du gerne vil have ham, også lade ham tro at det er ham der er fundet frem til den ved f.eks. at stille to muligheder op, også lade personen bestemme hvilken en af dem det skal værre 🙂
På den måde kan bruge det i salg, ledelse, osv. det er generelt et rigtig godt værktøj til kommunikation, og når man er rigtig stærk i det, bliver du den bedste leder, sælger, marketingmand m.v. da alle slags folk du taler med, vil syntes du er en god person at tale med, og alle slags personer vil føle sig tilpas når de har en dialog med dig..

Jeg vil prøve at komme mere detaljeret ind på brug af DISC i salgsafdelingen, så Du/I kan få en indsigt i, hvilken gavn det vil kunne gøre i jeres virksomhed.

OBS: Kom gerne med indput (kommentar) til dette indlæg, hvis der er nogle specifikke ting omkring DISC du vil have med i det næste indlæg omkring DISC.

//Martin Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *