Logo
fredag, december 23rd, 2011

Dofollow links på din wordpress blog

Fjerne nofollowJeg har siddet lang tid i dag og kigget rundt i koden på min blog, for at finde ud af hvordan jeg fjerner nofollow delen på kommentarer. Grunden til at jeg vil gøre dette, er helt klart for at give de personer som gider at bruge tid på at kommenterer mine indlæg m.v. lidt retur ved et dofollow link. Dofollow bruges til at give værdi videre fra ens eget site til andre sites ved at linke til dem, og dermed fortælle søgemaskinerne omkring denne side (så følger søgemaskinerne linket) – og det vil give personen’s site der skriver en kommentarer mere værdi i søgemaskinerne så de ranker bedre.

Hvordan finder man ud af om man har nofollow på sit site?
Du starter med at finde et indlæg hvor du har fået en kommentar, har du ikke fået nogle kommentarer på din blog, så lav hurtigt en test kommentar (du kan altid slette den igen)

Herefter går ind på indlægget hvor kommentaren er, højre klik på siden og tryk på “vis kilde”.
Så trykker du på ctrl+f eller cmd+f hvis du sidder på en mac, og søger på “nofollow”  – hvis dette findes i koden ved din kommentarer som vist nedenfor her:

<strong><a href=’http://www.testnofollow.dkrel=’external nofollow’ class=’url’>Navn på testperson</a></strong>

eller

<strong><a href=’http://www.testnofollow.dk’ rel=”nofollow” class=’url’>Navn på testperson</a></strong>

Dvs. indgår rel=’external nofollow’ eller rel=”nofollow”, så betyder det at der er nofollow på dine kommentarer.

Ønsker du at fjerne nofollow på din blog?
Jeg fandt langt om længe frem til at du har muligheden for at installere et plugin på din wordpress blog som hedder “do follow”, så gå under Plugins, klik på installere plugins hvorefter du søger på “do follow” – installere den og du er kørende med en blog med dofollow links.


6 thoughts on “Dofollow links på din wordpress blog

 1. Hej Søren,

  Ja det er faktisk et super plugin, men er netop lige faldet over et nyt plugin, der faktisk er endnu bedre syntes jeg 🙂

  Det er også en dofollow plugin, det sikre bare at din blog bliver mere aktiv, da den først giver aktive dofollow links når en person med en unik e-mail har kommenteret f.eks. 3 gane (det er hvad jeg har sat min blog til nu).

  Så det sikre at du får en mere aktiv blog, og folk gerne lige vil kommentere lidt ekstra på bloggen, for at sikre at de får sig et dofollow link.

  Plugin’et hedder “SMu DoFollow”, også sikre man lidt at folk ikke bare kommentere en enkelt gang for “bare” at få link-juice.. Ret cool..

 2. Hej Martin

  Jeg forsøgte mig med det plugin du omtaler, men jeg kunne ikke få det til at virke, i hvert fald ikke på de links som allerede lå på siden.

  Jeg fandt denne kode og lagde den i functions.php i min wordpress istedet – og det virker

  function remove_nofollow($string) {
  $string = str_ireplace(‘ rel=”nofollow”‘, ”, $string);
  return $string;
  }
  add_filter(‘the_content’, ‘remove_nofollow’);

  Jeg er nu bare i tvivl om der kan være problemer forbundet med at alle links nu er dofollow, jeg har bl.a. også nogle affiliate links på, ved du om der er noget man skal være opmærksom på seo mæssigt i den retning?

 3. Hej Søren,

  jeg har på ingen måder haft problemer med de plugins i forhold til dofollow links.
  Det plugin som jeg har “anbefalet” er jo et plugin der kun gøre kommentarer dofollow, og ved ikke helt hvad det er for nogle links du taler om – har du affiliate links som kommentarer eller i indlæg / pages?

  Men som svar på dit spørgsmål, så er der ikke noget der kan skade dig i forhold til at have dofollow links til andre, der hvor der kan opstå en udfordring, er i forhold til din interne linkbuilding.
  Tag f.eks. min blog, hvor på forsiden er der flere links ind til hvert blogindlæg. Der er “kommentar” feltet, hvor der står hvor mange kommentarer der er – der er “overskriften” og der er “læs hele indlægget”. Som du kan se, er både “kommentarer” og “læs resten af indlægget” nofollow, da jeg ikke ønsker at søgemaskinerne skal se det indlæg med en anchor tekst som f.eks.”læs resten af indlægget” eller “ingen kommentarer”, og derfor er de nofollow links – men vil derimod gerne have at søgemaskinerne ser det indlæg med anchor teksten som “overskriften” på indlægget.

  Det er det eneste som jeg kan se der kan være en udfordring hvis du gør ALLE dine links dofollow – men der er ingen problemer i at du har affiliate links som er dofollow, men på den anden side, det gavner dig heller ikke 🙂

 4. Hej Martin

  Betyder det noget om man har “nofollow” links på sin hjemmeside? Jeg er ny i faget, og kan se jeg jeg har mange “nofollow” links??

 5. Fedt indlæg Martin.

  Har nu fundet ud af hvordan man aktivere dofollow på sin egen blog, tak! Men undre mig stadig over, hvordan jeg kan søge efter blogs med dofollow? for at finde nogen sider med samme niche, som har dofollow kommentare sat til. Håber du kan hjælpe :-)!
  Mvh Stefan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *