Logo
fredag, maj 15th, 2009

Hvad motivere i hverdagen?

Alle ved at sælgere skal have motivation for at kunne sælge, og hvordan giver man dem det?

Der er mange ting der kan motivere en i livet, og der er selvfølgelig også mange ting som demotivere end i sit arbejde, men i dette indlæg vil jeg fokusere på motivation.

Motivation er ordet for det der driver salgsafdeling, og det er den vigtigste del i en salgsafdeling.

Motivation kan komme af mange ting, f.eks:

– Konstruktiv feedback / Anerkendelse
– Konkurrencer / Mål
– Gode kollegaer
– En god chef

og nu vil mange personer nok tænke, hvorfor har han ikke skrevet løn? Og det er fordi jeg helst ikke vil ligge vægt på den, fordi det er langt fra den primære motivations faktor, og største delen af gangene kun er kortvarrig.

Konstruktiv feedback / Anerkendelse:
Det at bliver anerkendt i sit arbejde er sindssygt vigtigt, jeg vil påstå at ALLE har brug for anerkendelse i sit arbejde, og konstruktivt feedback på sit arbejde.

Jeg arbejder meget ud fra at sige tingene som de er, i åbne fora, for at ens kollegaer også kan hører hvis man har gjort det godt, og hvad det er man har gjort godt. Og det samme gælder kritik, det kommer selvfølgelig an på hvad det er for noget kritik, men syntes også det er vigtigt at tage kritik i åbne fora, for det virker for det meste bedre OG kollegaerne bliver opmærksomme på at det nok ikke er noget de skal gøre, eller lytter med på det gode råd der følger med kritikken.

Konkurrencer / Mål:
Hvis du har sælgere ansat som er “hunter” typen, hvilket størstedelen af sælgere er, så virker konkurrencer rigtig rigtig godt. Så er der stor forskel på personer om de bliver motiverede af kortsigtede eller langsigtede konkurrence mål, og dette er en MEGET vigtig faktor, for får du ikke den ansatte til se det attraktive i det mål, så virker det modsat, og energien i det går af.

God kollegaer:
God karma og gode kollegaer er selvfølgelig altid en kæmpe motivationsfaktor, og det er en af de vigtigste ting i hverdagen. Derfor er det vigtigt at få kollegaerne til have et tæt samarbejde, og have nogle ting til fælles i hverdagen. En god ting er altid at f.eks. sætte to kollegaer sammen til at brainstorme eller nyudvikle et produkt, så de kommer til at bruge hinanden til at nå et fælles mål. En anden ting er også at holde afdelings arrangementer, så afdelingens kollegaer kommer tættere på hinanden, og kommer til at få en masse fælles oplevelser som de kan tale og tænke tilbage på når de er tilbage på job.

En god chef:
Min påstand er at en god chef er en der indeholder eller gør flere af ovenstående ting, som og anerkende, give feedback, sætter realistiske opnåelige mål, og sørger for at have et godt fællesskab i afdelingen.. Udover dette, mener jeg information og det at informere medarbejderne om virksomhedens tilstand, nye tiltag, ting som stadig er hemmeligt for offentligheden, det motivere også medarbejdere, og især at vide noget som er en “hemmelighed mellem medarbejderen og virksomheden”.

Jeg afholder selv MS (Medarbejder Samtaler) en gang om måneden, hvor mine medarbejdere er klar over, at det er der vi taler 100 % åbent om alt, og fortæller hvis den ene part syntes den anden har været f.eks. “en skovl”, bliver det sagt. Jeg bruger den time til at få alle barriere ned, og tale frit om hvad der er på hjertet, og det har jeg rigtig stor succes med og får meget mere ud af mine medarbejdere via disse samtaler kontra alm. “stive og strukturerede samtaler med en fast agenda”, og en ting jeg stærkt kan anbefale.

Lidt omkring motivation, vil komme mere ind på hvilke tiltag som jeg har god erfarring med i hverdagen, og som jeg stærkt kan anbefale og inplementere!

//Martin Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *