Logo
søndag, marts 22nd, 2009

Just-Eat.se opstart

Fra Just-Eat til Just-Search – eventyret fortsætter i Just-Search.

Erfaringen fra Just-Eat viste mig hvor vigtig online markedsføring, herunder specielt søgemaskineoptimering, er for succes online.

Jeg var i september 2007 med til at starte et lille projekt op i Sverige som mange af jer nok kender, http://www.just-eat.se/. Jeg syntes Just-Eat er et total fedt koncept, og det holder 100 % og ville gerne være en del af en succes, så jeg tog projektet til mig og tog udfordringen op med at starte Just-Eat op i Sverige.
Det startede med at pakke bilen med et par sportstasker med tøj, og ellers begynde så småt at trille mod Sverige. Jeg fik mig en lækker fin lejlighed i Stockholm på 90 kvm, fik lejet et lille kontor, og havde fået to passagerer med fra Just-Eat.dk & just-eat.co.uk til hjælp med opstarten (person a & b).

Jeg fik afholdt mig nogle jobsamtaler da jeg søgte mig en kørende sælger som kunne hjælpe med at få en masse restauranter online, det var det vigtigste i starten (uden indhold, ingen brugere/kunder) Jeg fik ansat en (sælgeren), han blev introduceret i salgsplanen hvorefter vi gik i fuld gang med salget ind til de svenske restauranter. Vi startede ud med de 8 største byer som var en del af min salgsplan for de første 6 måneder, vi holde daglig kontakt på telefonen hvor vi sparede og fik banket en masse salgsgejst i hinanden.

Person B som havde en masser erfaring af viral og alm. markedsføring fra just-eat.co.uk gik i gang med den del i Sverige samt Person A som var 100 % inde i alle vores administrationsprogrammer. Og med masser af struktur fik styr på kontoret og fik vores administration 100 % op at spille, så var holder sat 😉

Person B gik i gang med at få oprettet Adwords annoncering, Facebook gruppe, flyers m.v. som er en utrolig vigtigt del i en nystartet virksomhed, få så meget gratis markedsføring som overhovedet muligt er nr. 1. Markedsføring virker meget bedre hvis det bliver skrevet omkring det, omtalt af andre, diskuteret igennem osv. f.eks. i en facebook gruppe, hvilket gav rigtig rigtig godt i Sverige.

Efter 3 måneder med fuld knald på, var vi ved at være godt på plads med kontoret og salget kørte den rigtige vej. Da person a & b rykkede tilbage til London samt Danmark, havde jeg nu projektet på egen hånd.

Jeg fortsatte i stor stil – men blev hurtig ramt af at jeg ingen social kontakt havde med nogle, andet end min sælger over telefonen samt kontakter fra DK, hvilket begyndte at volde mig problemer i hverdagen.

Når man sidder og arbejder 80 – 90 timer om ugen, arbejder i døgndrift, men aldrig får noget socialt ind i sin hverdag, er det utrolig svært for mit vedkommende at holde ud. Jeg er et social menneske, så selv om jeg elskede mit arbejde fyldte dette afsavn mere og mere.

Når jeg kørte på arbejde om morgenen begyndte jeg pludselig at græde uden jeg vidste hvorfor, havde ikke styr på mine følelser, kroppen rystede, savnede DK, savnede min pige hjemme i Danmark, alt blev pludselig svært at fokusere på – til sidste kunne jeg ikke tænke på andet end DK.. Det hele blev værre og værre med tiden og til sidst måtte jeg se i øjnene at det ikke kunne gå, og tog derfor den beslutning at tage hjem til DK igen.

Jeg vil aldrig fortryde at jeg tog chancen og udfordringen op, da den tid i Sverige har givet mig så meget “hår på brystet” samt lært utrolig meget af at starte en virksomhed op fra bunden, have en finger med i alle ting, og arbejde og brænde igennem for et projekt som man selv er en del af 🙂

Den dag i dag er jeg helt bevist om hvad jeg selv står for, hvad jeg kan klare, læse min krops signaler hvilket er alt værd..

Det var lige en lille kort historie om et kort ophold i Sverige med nogle fantastiske udfordringer, og en utrolig fed samt trist tid..

Nu er jeg chef for Just-Brand og Just-Search, som begge er succesfulde virksomheder. Konceptet er enkelt, jeg bruger de erfaringer jeg har fra min opstart med Just-Eat i Sverige til at skabe en førende succes indenfor online markedsføring.

//Martin Larsen


4 thoughts on “Just-Eat.se opstart

 1. Hej Martin,

  Først og fremmest, FED FED side, efter at have læst adskillige blogs er du uden tvivl et forbillede. Jeg sidder faktisk her og laver et projekt om Just-eat og blev utrolig interesseret da du skrev om de to (a og b) personer som du havde ansat.
  Jeg mangler nemlig en del om organisationen så hvis du bare kunne uddybe deres funkioner lidt nærmere ville det være fantastisk – og så skylder jeg nogle omgange på den lokale bar 😉

  mvh
  Andrej

 2. Hej Andrej,

  tak for de fine ord, det sætter jeg pris på.

  Person A, var en total Administrations haj, utrolig dygtig til at få sat ting i system og få alle processer til at køre snor lige..

  Person B, vores dygtige marketingmand fra .co.uk, der var og er utrolig dygtig til at få de tiltag vi gjorde os, til at performe. Dvs. tog altid og holdte op imod konverteringen, af de tiltag vi gjorde – når vi brugte kr. 100,- på markedsføring, så skulle der minimum kr. 100,- ind i den anden ende (da det som minimum skulle gå i kr. 0,-).

  Dvs. Vi have en hardcore administrationsmand der fokuserede 100 % på alle processor og retningslinjer på kontoret, sørgede for at få oprettede restauranter, oprettede menukort osv. osv. samt vi havde vores marketingmand, han sørgede for at vi fik ordre igennem vores system og vi så småt begyndte at tjene lidt penge, på alt det vi havde gang i.

  Og til sidst mig og min kørende sælger, der sørgede for at vi fik restauranter på sitet, så vi havde noget at tilbyde alle vores besøgende på sitet.. Det var det som var vores setup..

  Hvis der er nogle flere ting du vil have uddybet, så er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 4044 4058, så skal jeg nok uddybe evt. spørgsmål.

  /Martin Larsen

 3. Tusind tak for svaret Martin, Befinder mig i praktik på Filippinerne nu så har svært ved at ringe, men det hjalp en del 🙂
  Kunne du måske fortælle om hvordan Just-eat tjente pengene mht. salg. Var det et måndeligt beløb som restaurenterne skulle betale eller var det en procentdel af hvert salg som skabte tal på bundlinen?

  mvh Andrej
  PS: jeg ka ik rigtigt lave en bruger med email på din blog, den siger "URL contains illegal characters"

 4. Just-Eat tjener penge ved at have en procentsats af de ordre som bliver kørt gennem systemet + et årligt flatfee i abonnement.

  Mht. brugeroprettelsen, ja der har jeg lidt ufordringer med, men er i gang med at få lavet mig en ny blog – så det skal nok blive fikset 😉

  Beklager det sene svar, der har været travlt med job det sidste lange stykke tid – som du nok også kan se her på bloggen, så er der ikke kommet super mange nye indlæg på det sidste 🙂

  /Martin Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *