Logo
mandag, juni 8th, 2009

Mentor ordning

Få at få hurtig succes i et nyt job, så tror jeg på at mentor ordningen er det helt perfekte for en nyansat. I dag på Den Blå Avis ansætter vi folk, tildeler dem en fast mentor, som de så har mulighed for at spare og spørge, som de vil, i løbet af dagligdagen. Mentoren sørger også for at henvende sig til konsulenten og spørge til deres arbejde, svare på div. spørgsmål m.v.

Jeg tror selv på mentor ordningen er det helt rigtige, da det er vigtigt for en ny i job, har en dedikeret person at henvende sig til, ellers kan det godt være en “hæmsko” for den nye ansatte at spørge, da mange mennesker ikke er interesseret i at presse sig selv på, da man ikke ønsker at folk skal blive trætte af en.
Derfor ser jeg mentor ordningen som det helt rigtige at gøre, så den nyansatte ikke skal føle at de presser sig på, og dermed sidder med div. spørgsmål inde i sig selv..
Derfor er det meget vigtigt at hvis man indfører mentor ordningen, at man også sørger for at have den rigtige person som mentor, som er smilende, udadvendt, glad, positiv og som kan lide at hjælpe andre..
Dette er super super vigtigt, da det kan være utrolig demotiverende for en nyansat at skulle arbejde tæt sammen med en negativ, sur, indadvendt person som ikke kan lide at hjælpe 🙂

De få ting der skal gøres:

– Find den rigtige mentor, sørg for at gøre det 100 % klart for den nyansatte at det er ok at henvende sig alt det man vil, og få også mentoren til selv også at sige det.

– Sørg for mentoren henvender sig løbende til den nye, for at spørge til hvordan det går.

– Meld det ud i organisationen/afdelingen så alle ansatte er klar over, hvem mentoren er, og fortæl nogle rosende ord om mentoren (hvorfor han er blevet valgt) dermed får du også givet et skulderklap til medarbejderen, og får med stor sandsynlighed de andre medarbejdere til at performe bedre i fremtiden, for de ønsker også at være mentor, for det er kun stjernerne der bliver det – og dermed får du alle til at performe bedre ved at gøre dette..

Det var lige kort omkring mentor til nye ansatte, håber det er noget i kan bruge 🙂

//Martin Larsen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *