Logo
tirsdag, marts 24th, 2009

Udfordringerne som ung chef/leder – lad intet stå i vejen!

Jeg vil i dette indlæg fortælle omkring det at blive leder som ung, og alle ens ansatte man har under sig er ældre. Jeg var selv 20 år da jeg blev ansat som online salgschef for Den Blå Avis A/S (http://www.dba.dk/), alle mine ansatte var fra 22 år og op til 43, og nogle af dem som jeg havde fået under mig, var nogle af mine tidligere kollegaer da jeg var ansat tilbage i 2007.
Jeg skal være ærlig og sige at det var min “største” frygt for at tage dette job, det var om min alder skulle blive et problem i forhold til mine ansatte. Jeg blev enig med mig selv om at det var ikke mig der havde et “problem” hvis forholdet mellem mig og mine ansatte ikke ville fungere pga. min alder, men tvært i mod personen som var ansat under mig.Min overbevisning er at det er sindssygt vigtigt at have sine tanker på plads, have tænkt udfordringerne/konsekvenserne igennem, ved at gå ind i et lederjob, når man er så MEGET yngre eller generelt er en ung leder.
De tanker der røg gennem hovedet på mig var:
Vil de overhovedet have respekt for mig?
Vil de hører efter når jeg siger nogle ting til dem?
Hvad nu hvis de siger op alle sammen fordi de ikke vil være under sådan en ung chef?
Det er ingen hemmelig der røg 1000 af tanker gennem mit hoved, og var utrolig spændt på hvad der skulle imødekomme en. MEN, “brænder fandme for det her, vil sateme det her, jeg skal bare performe og have succes i det her job, så FUCK det, det er ikke mig der er noget galt med, jeg er bare pisse dygtig og er røget til tops af en alder af 20 år,
Martin det skal du bare være stolt af, det er der sku’ ikke nogle der skal tage fra dig
Kom tanken efter de første par timers spekulationer, og blev enig med mig selv om, det var det, og nu skulle jeg bare vise hvad jeg kunne og gøre mig selv og min afdeling til en KÆMPE succes..Er overbevist om den dag i dag, er det den vilje, den mod, og den tanke jeg havde om at “jeg skal bare det her, og det er der ingen der skal stå i vejen for” er grunden til at jeg har klaret det job her så pisse godt, og har i dag det bedste forhold med mine ansatte og oplever ALDRIG at min alder eller noget andet i forbindelse med at jeg er en ung leder er en hæmsko for mit arbejde i dagligdagen..
Der hvor det til gengæld er lidt sjovt i dag, er hvis jeg ansætter en ny sælger, så kender de ikke til min alder når de bliver ansat/starter, og det er for det meste først noget de først finder ud af efter et godt stykke tid, da vi normalt ikke taler om min alder (ikke fordi det er et tabu) men selvfølgelig bare fordi det ikke er noget som fylder i hverdagen – men at se deres reaktion når de hører min alder er skæg, der er ingen “endnu” som har skænket den tanke at jeg var af en alder på 21, og det er der da ingen tvivl om giver lidt “stolthed” for en selv at man er nået så langt, og der ingen i deres vildeste fantasi ville skyde på den alder jeg har, det er fedt at se/opleve 🙂
Det jeg vil med dette indlæg er til alle jer unge lederaspiranter, giv den gas, kæmp for jeres egen succes, og lad INTET stå i vejen for jeres vækst i graderne.
Som min tidligere “chef”, Jesper Buch (stifter af Just-Eat) altid siger når der skal udrettes noget, (WHAT EVER IT TAKES) og det er der ingen tvivl om – vil du være en succes, vil du være chef m.v. så gør hvad der skal til, lad intet stå i vejen – WHAT EVER IT TAKES..
//Martin Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *